![]() ![]() |
22.07.2010, 12:16
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1 Dołączył: 22.07 10 Nr użytkownika: 695 |
Witam, niedawno kupiłem ww. klimatyzator, ma on problem ze schłodzeniem pomieszczenia 20 m2! rura jest wystawiona na zewnątrz za pomocą kanału wentylacyjnego.
Wylatuje chłodne trochę powietrze ale nie zimne, jak byłem w hipermarkecie i przyłożyłem rękę do wylotu z klimatyzatora jakiegoś noname to po minucie prawie zamroziło mi rękę - o co może chodzić ??? jak sprawdzić co jest nie tak ? może płyn chłodniczy wyciekł ? na urządzenie mam gwarancję ale wolę najpierw na forum zapytać smile pozdr |
|
|
|
24.08.2010, 16:25
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1 Dołączył: 24.08 10 Nr użytkownika: 740 |
Witam , od dzisiaj jestem zarejestrowany na tym forum i nawet nie przeczytałem wszystkich postów. poraża mnie jego mało intuicyjny charakter. Być może to okres trwającej jeszcze "aklimatyzacji". Wracając do naszych baranów, zajrzałem tu by się co nieco dowiedzieć jak zainstalować nowoznalezionego splita, ocenionego wyżej niż monoblokowy "klimatyzator" podłączany do komina wentylacyjnego , który nic to- a nic się nie sprawdził jako dotychczasowy sprzęt schładzający. Moje spojrzenie , na pewno subiektywne wygląda następująco: turbina zasysa kilkaset m3 gorącego powietrza z zewnątrz, być może cieplejszego niż aktualnie panująca temperatura wewnątrz pomieszczenia, jednocześnie oddając w najlepszej wierze kilkanaście m3 schłodzonego powietrza do pomieszczenia , wywołując punktowe wrażenie chłodu/ a nawet zimna/. Bilans całkowity jednak jest beznadziejny , jak było ciepło w pomieszczeniu , tak pozostało. Wniosek, marketingowcy górą , kasa wydana, a są jeszcze lody waniliowe ! Może stąd ta cisza na na temat "sprzętu !
|
|
|
|
Wczoraj, 10:31
|
|
|
Rozkręca się ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 18 Dołączył: 24.07 10 Nr użytkownika: 702 |
Od jak dawna posiada Pan klimatyzator i czy wcześniej wszystko było w porządku? Jeśli tak,to czy był czyszczony po każdym sezonie,odgrzybiany itd? Czasem warto skorzystać z usług profesjonalnej firmy,często bywa tak ze sam montaż klimatyzacji odbywa się w nieprawidłowy sposób a potem są komplikacje.
-------------------- www.profesjonalna-wentylacja.pl
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.09.2010, 09:23 |