![]() ![]() |
8.07.2010, 08:32
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1 Dołączył: 8.07 10 Nr użytkownika: 667 |
Mam bardzo kiepską wentylację w pomieszczeniu z którego zrobiłem pralnię (głównie z powodu braku okien).
Przeczytałem gdzieś przypadkiem, że dobrym pomysłem w takich pomieszczeniach jest rekuperacja. Czy ktoś może rozwinąć temat? Macie u siebie rekuperator? |
|
|
|
13.07.2010, 22:56
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 5 Dołączył: 13.07 10 Nr użytkownika: 680 |
Rekuperator to urzadzenie odzyskujące ciepło z powietrza usuwanego i jenoczesnie grzejące powietrze nawiwane ale jezeli chodzi o wentylacje takiego pomieszczenia pralni to kiepski pomysł z uwagi na wilgoć która spowoduje szybko niepryjemne zapachy z takiego urzadzenia...
Najlepiej założyć na końcówkę przewodu wentylacyjnego nasadę kominową i masz pewność że wentylacja będzie idealna. Coś w tym stylu http://www.darco.com.pl/oferta/p,2,obrotow...y-kominowe.html Pozdrawiam |
|
|
|
21.07.2010, 12:36
|
|
|
Rozkręca się ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 10 Dołączył: 11.07 10 Nr użytkownika: 671 |
Jak dobrze rozumiem to w tym pomieszczeniu nie masz okien tak?? W takim razie podłącz tam wentylację kominową,rekuperator nie będze najlepszym rozwiązaniem.
-------------------- Klimatyzacja - Poznań
www.klima-pol.com.pl |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.09.2010, 15:08 |