![]() ![]() |
7.06.2010, 11:45
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1 Dołączył: 7.06 10 Nr użytkownika: 631 |
Witajcie!
To pierwszy wpis. Zajmuje sie grzaniem , w chłodzeniu nie mam wiedzy. Rzecz dotyczy instalacji u klienta. Na instalacji dużej grzewczo- chłodzącej sa zaworki kulowe 1/2 i 3/4 z odpowietrznikami [nie wiem po co ] ok. 50 sztuk po przejściu z grzania na chłodzenie co roku [2 lata] puszczaja uszczelki fibrowe na wspomnianych zaworkach i zalewa co sie da. Uczczelki fabryczne, zapewne skręcane na sucho. I luzuja się, po dokręcaniu pękają. Gwint 1/4 i małe przylgnie dla uszczelek, łatwo je zniszczyć dokręcając. Zaproponowałem uszczelki 1/4 poliamidowe, ale nie jestem pewien czy to zadziała. Czym to uszczelnić wg. Was, zimniaków??? Pakuły, teflon, Alu, Cu czy "cóś" ?? Hej! |
|
|
|
26.07.2010, 12:57
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 5 Dołączył: 24.07 10 Nr użytkownika: 702 |
Miałem do czynienia z tego typu problemem i powiem Ci,że najlepiej do uszczelnienia końcówek nadaje się alu. Sprawdza sie znakomicie jako materiał izolacyjny oraz uszczelniajacy.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.09.2010, 15:47 |