![]() ![]() |
23.04.2010, 20:41
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1 Dołączył: 23.04 10 Nr użytkownika: 606 |
Witam
Mam pytanie do fachowców. Docieplają mi blok i muszę przenieść moją jednostkę zewnętrzną w inne miejsce. Problem jest taki, że rurki aluminiowe (miedziane czy mosiężne grom wie z czego one są) mam wmurowane w ściany. Więc muszę je przedłużyć. Moje pytanie brzmi czy można łączyć takie rurki? Jeśli tak to jak to się robi? Czy są jakieś redukcje? |
|
|
|
23.04.2010, 21:47
|
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 45 Dołączył: 25.06 08 Nr użytkownika: 29 |
Witam
Więc jak będziesz już wiedział z czego one są to wtedy fachowcy Ci odpowiedzą. Nie zaleca się łączeń skręcanych pod ociepleniem, pewnie jest polutować. Tyle że to dość skomplikowany proces. Przewody w chłodnictwie można łączyć przez lutowanie tylko w osłonie azotu. Pozdrawiam -------------------- www.klimatyzacja-vaillant.szczecin.pl jeżeli zależy Tobie na jakości i Bezpieczeństwie Twojej rodziny.
|
|
|
|
15.07.2010, 21:10
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 5 Dołączył: 13.07 10 Nr użytkownika: 680 |
nie zrobisz tego na własną rękę
należyałoby poprawić instalacje i nie łaczyć jej w ścianie Wiec napewno opróżnić instalacje zlokalizować tam gdzie ma być napełnić i wyregulować instalacje gorzej jak nie masz zaworów przed jednostkami... W takich urządzeniach niewiedza duzo kosztuje Albo trzeba dużo mieć pieniędzy albo wiedzy bo fachowcy na wszystkim mogą zaoszczędzić a wszystko co żle działa obecnie zżucić na eksploatacje wczesniejszą użytkownika lub inne mniej lub bardziej błache powody a i tak zapłacimy bo o czym mamy rozmawiać jak klima nie działa a kosztowała tyle że.... /No chyba że chińskie za 450 zł bo już takie splity widziałem/ Pozdrawiam |
|
|
|
21.07.2010, 12:41
|
|
|
Rozkręca się ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 10 Dołączył: 11.07 10 Nr użytkownika: 671 |
Potrzebna będzie Ci pomoc fachowca oraz nowe końcówki do przedłużenia rur aluminiowych. Sam niestety tego nie wykonasz,za dużo skomplikowanej roboty.
-------------------- Klimatyzacja - Poznań
www.klima-pol.com.pl |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.09.2010, 15:22 |