![]() ![]() |
18.03.2009, 23:03
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1 Dołączył: 18.03 09 Nr użytkownika: 244 |
Witam!
Cieszę się, że takie forum powstało. Od pewnego czasu nachodzi mnie pomysł o założeniu sklepu oferującego klimatyzatory przenośne, kompaktowe oraz wentylatory. Klientami oferowanych przeze mnie produktów byliby przede wszystkim mali przedsiębiorcy posiadający jedno lub dwa pomieszczenia biurowe oraz osoby, które pragną wyposażyć swój pokoik w takie urządzono. Problem jest w tym, że jestem spoza tej branży, więc moja znajomość tematu jest słaba. Mam świadomość, że jest to dość obszerna działka wiedzy, ale próbuje się z nią zmierzyć. Mój sklep na początku miałby oferować tylko takie urządzenia, które nie wymagają usług monterskich. Z tego co się już dowiedziałem, to klimatyzatory przenośne, kompaktowe nie wymagają zamawiania takich usług. Sklep powstałby w miasteczku 20 tyś. Nie ma w nim jeszcze takiej firmy. Mam też obawy: czy jest zapotrzebowanie na taki towar? Czy osoby decydujące się na klimatyzację, nie będą woleli wyposażyć się w urządzenia typu split? Podobno te kompaktowe są gorsze z uwagi na hałas, jaki wytwarzają w pomieszczeniu. Ludzi z branży proszę o opinie czy coś takiego mogłoby się utrzymać? |
|
|
|
2.04.2009, 18:00
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 7 Dołączył: 4.01 09 Nr użytkownika: 213 |
no sliski temat bo jesli juz chce ktos kupic taki niby klimatyzatorek to idzie do marketu niestety ,wentylatorki
tez no życze powodzenia moze sie uda cos rozkręcic |
|
|
|
11.06.2010, 21:59
|
|
|
Nowy Forumowicz ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1 Dołączył: 11.06 10 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 637 |
Dużo zależy też od lokalizacji. Ale generalnie nie jest to pomysł gwarantujący automatycznie sukces.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.09.2010, 14:51 |